LG Display was bij het Europese Hof in Luxemburg in beroep gegaan tegen een boete van 210 miljoen euro die het in 2010 kreeg wegens kartelvorming. De Zuid Koreaanse fabrikant heeft echter bakzeil gehaald bij het Europese Hof en moet de boete gewoon betalen.

LG Display kreeg in 2010 een boete voor kartelvorming, nadat Samsung in 2006 melding had gemaakt van een LCD-kartel. LG Display zou samen met AU Optronics, Chimei Innolux, Chunghwa Picture tubes en Hannstar Display prijsafspraken hebben gemaakt, de Europese toezichthouder deelde na een uitbreid onderzoek voor 649 miljoen euro aan boetes uit, waaronder 210 miljoen euro voor LG Display.

LG Display ging in hoger beroep tegen de boete, maar niet om te ontkennen dat het prijsafspraken had gemaakt maar omdat het van mening was dat leveringen van LCD-schermen aan moederbedrijf LG niet meegenomen zouden moeten worden in het bepalen van het boetebedrag, deze leveringen gingen namelijk buiten de kartelafspraken om. Het Europese Hof heeft de argumenten van tafel geveegd en wijst naar de totale omzet waarop de boete is gebaseerd. LG Display moet gewoon 210 miljoen euro aftikken aan de Europese toezichthouder.

De LCD-fabrikanten hebben in China en de Verenigde Staten ook al boetes gekregen voor het LCD-kartel.