De overname van Viptela, dat een SD-WAN oplossing biedt voor netwerkbeheer, door het Amerikaanse bedrijf Cisco, is nu definitief. Er wordt in totaal 610 miljoen dollar betaald voor de overname en daarmee breidt Cisco zijn SD-WAN portfolio flink uit.

Steeds meer bedrijven schakelen over naar de cloud. Het beheer van die cloudnetwerken wordt ingewikkelder naarmate er meer applicaties naartoe verhuizen, werknemers mobieler worden en het aantal aangesloten apparaten toeneemt. Voor bedrijven houdt het in dat ze de cloud zo makkelijk mogelijk moeten kunnen beheren.

Software-defined wide area networking (SD-WAN) technologieën helpen daarbij, want ze vereenvoudigen de implementatie van WAN-technologie en het beheer daarvan. Cisco neemt Viptela over omdat het een SD-WAN oplossing biedt die het beheer vereenvoudigt, flexibiliteit verhoogt en de kosten terugdringt bij het verbinden van gescheiden bedrijfsnetwerken.

De netwerkbeheer-, netwerkorchestratie en overlaynetwerktechnologie van Viptela maakt het eenvoudig om SD-WAN uit te rollen en te beheren. Cisco kan dus door de overname van Viptela zijn portfolio flink uitbreiden en zijn klanten meer mogelijkheden bieden om de cloud zo effectief mogelijk te beheren en de overgang daarnaar te vereenvoudigen. Tegelijk wil Cisco de kennis en expertise van Viptela gaan gebruiken om de ontwikkeling van de volgende generatie SD-WAN oplossingen te versnellen.

Dat wil Cisco doen door Viptela’s cloud first network management-, orchestratie- en overlaytechnologieën te combineren met de routing platformen, diensten en SD-WAN mogelijkheden die het zelf al aanbiedt. Hiertoe treedt het team van Viptela toe tot het Enterprise Routing team van Cisco, dat onderdeel uitmaakt van de Networking and Security Business van het bedrijf.

Zodra de overname is afgerond gaan de technische teams van beide bedrijven samenwerken om het SD-WAN aanbod van Cisco verder te ontwikkeling en klanten van beide bedrijven te ondersteunen.