2min

Avi Networks kondigt in een persbericht de lancering van zijn Web Application Firewall (iWAF) aan. Door de schaalbaarheid van iWAF moeten organisaties niet meer in de weg gestaan worden bij operationele en prestatie-gerelateerde beperkingen die traditionele applicatie-gebaseerde web application firewalls met zich meebrengen. Een geïntegreerde analyse-engine van de iWAF IT-organisaties zorgt daarnaast voor real-time beveiliging en operationele intelligentie door machine learning.

Volgens Avi Networks laat zijn platform iWAF 50 keer sneller presteren dan legacy-toepassingen, waarbij honderden Gbps worden doorgevoerd en meer dan een miljoen transacties per minuut plaatsvinden. Die prestatieverbeteringen zijn volgens het bedrijf belangrijk aangezien traditionele web application firewalls gekenmerkt worden door zwakke prestaties en complexiteit. Ze zouden presteren als zwarte dozen waarvan de werking onbekend is en weinig tot geen slimme functionaliteiten aanwezig bij zijn.

Veiligheid

Anderzijds wil Avi Networks met de technologie ook voor meer beveiliging zorgen. iWaf moet webapplicaties beschermen tegen veelvoorkomende zwakheden, zoals SQL-injectie en cross-site scripting. Dat gebeurt door ze te identificeren door het Open Web Application Security Project (OWASP). Daarnaast is het mogelijk om toegepaste beleidsregels per applicatie aan te passen.

iWaf zal de beveiligingsregels die overeenkomen met een bepaalde transactie analyseren. Daarbij worden real-time inzichten in de ontwikkeling van applicaties en eventuele externe aanvallen verschaft. Avi Networks wil zo dat IT-teams zich niet langer blind hoeven te staren op het schrijven en afdwingen van beveiligingsbeleid, terwijl regels en uitzonderingen met één klik aangepast kunnen worden. Schijnzekerheid moet zo teruggedrongen worden.

Lancering

De iWAF is de recentste toevoeging aan het Avi Vantage Platform, dat bestaat uit een slimme load balancer en meerdere applicatiediensten. Orders voor de technologie worden per direct aangenomen. De oplossing zal beschikbaar zijn vanaf 31 oktober. Een prijs wordt overigens niet vermeld.