Dropbox en Autodesk gaan uitgebreide samenwerking aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Dropbox heeft vandaag een aantal nieuwe producten aangekondigd. Daarmee moet het vooral voor gebruikers van Autodesk makkelijker moeten worden om grote designbestanden te kunnen bekijken en delen. Onder de producten bevinden zich onder meer een aantal nieuwe apps.

De samenwerking tussen Dropbox en Autodesk was hard nodig. Er staan maar liefst 1,5 miljard Autodesk-documenten op het Dropbox-platform en daar komen er elke maand 85 miljoen extra bij. Dat is een buitengewoon groot getal, gezien het formaat en de complexiteit van de documenten. De bedrijven hebben vanwege die hoge getallen besloten samen te werken. Zo wordt het bewerken en delen ervan makkelijker en meer gestroomlijnd.

Nieuwe apps

Allereerst komt er een Dropbox dekstopapp, die vanaf vandaag beschikbaar zal zijn. Deze staat gebruikers van Autodesk toe om .dwg designbestanden die zich in de cloud bevinden direct te openen en op te slaan vanuit de AutoCad-toepassing. Gebruikers kunnen de bestanden dus direct openen in AutoCad, waarbij ze automatisch uit de Dropbox gehaald worden. Als gebruikers klaar zijn met werken, worden ze direct weer op Dropbox opgeslagen.

Ten tweede heeft Dropbox een ‘native viewer’ app aangekpondigd, die nog gelanceerd moet worden. Deze stelt gebruikers van Autodesk ertoe in staat designbestanden te delen met gebruikers die niet beschikken over de Autodesk-software. De app maakt het ook mogelijk om op de ontwerpen te reageren, waarmee de samenwerking van architecten met hun klanten makkelijker kan worden. De nieuwe tools kunnen gedownload worden vanuit de AutoCad App Store van Autodesk.

Bredere samenwerking

De aankondiging van Dropbox is niet heel vreemd. Het bedrijf wil samenwerken met meer partijen in een poging op die manier een grotere rol te spelen binnen verschillende bedrijven. Zo kunnen mensen vanuit een programma waarbinnen ze werken, meteen bestanden openen, in plaats van ze eerst uit de Dropbox te hoeven halen.

Overigens had Box al een soortgelijke samenwerking met Auodesk, die al enige jaren loopt.