Ubisoft heeft de eerste videobeelden van de nieuwste telg in de Brothers In Arms (BIA) serie vrijgegeven. Daarnaast is er ook weer een nieuwe screenshots vrijgeven.

De subtitel van het nieuwste BIA spel is ‘Hell’s Highway’ en het spel speelt zich af tijdens operatie Market Garden.

Na de invasie van Normandië op 6 juni werden de Duitsters al gauw teruggedreven naar hun linies in Nederland en de Siegfried Linie in Duitsland. De geallieerden kwamen er echter al snel achter dat hun aanvoerroutes steeds langer werden naarmate ze de Duitsers verder richting het binnenland verdreven.
De Britse Generaal Montgomery bedacht daarom een plan, waarbij parachutisten van the U.S. 101st en 82d Airborne Divisions, the British 1st Airborne Division en de the free Polish Parachute Brigade gedropt zouden worden in Nederland, waarna ze een een smalle weg moesten veiligstellen, die zou dienen als hoofdaanvoerroute.

De ‘Screaming Eagles’ van de 101st Airborne Division stuitten tijdens het uitvoeren van hun taak echter op zware weerstand van de aanwezige Duitse troepen. Door de hevige gevechten die langs de route werden geleverd werd dit deel van de tweede wereldoorlog ook bekend als "Hell’s Highway".

Tot zover de geschiedenis, als speler kruip je namelijk in de huid van een lid van de 101st Airborne Division en neem je deel aan Operation Market Garden. Dat betekent dat we ook aan de slag kunnen in Nederland en dan met name rond de bruggen van Eindhoven en Arnhem.
Het belangrijkste onderdeel uit de BIA serie was het aansturen van teams en dit onderdeel is in Hell’s Highway verder uitgediept. Zo zullen, naast de bekende assault teams, ook bazooka teams en mortar crew hun opwachting maken. Ontwikkelaar Gearbox heeft het geluid en de visuele presentatie naar een hoger niveau getild, waardoor de speler nog meer in de actie betrokken wordt.

Ubisoft heeft deze week een trailer vrijgegeven waarin je alvast een voorproefje kunt krijgen van het uiteindelijke spel. Daarnaast kun je hieronder een aantal screenshots bekijken.