Cisco neemt Slido over, dat diensten levert om de ervaring van online events te verbeteren. De overname moet vooral de mogelijkheden van het collaborationplatform Cisco Webex uitbreiden.

Met de overname krijgt Cisco technologie in handen die meer interactieve elementen voor deelnemers aan online vergaderingen en evenementen mogelijk moet maken. Zo kunnen hosts op de schermen van toeschouwers vraagstellingen projecteren tijdens de presentaties van sprekers. Deelnemers kunnen hier dan direct antwoorden op de presentaties. Ook kan Slido interactieve quizzen bieden om zo de gebruikersdeelname te vergroten.

Meer interactieve vergaderingen en evenementen

Concreet wordt de technologie van Slido toegevoegd aan het Webex-collaborationplatform. Deze integratie moet medewerkers en deelnemers aan online vergaderingen en evenementen productiever maken. Bedrijven zorgen er op deze manier ervoor dat deelnemers beter aan deze vergaderingen en evenementen kunnen deelnemen en daarbinnen actief kunnen zijn.

Overige functionaliteit

Verder wil Cisco met de functionaliteit Webex-gebruikers dynamische Q&A’s en enquêtes bieden met grafische resultaten om de resultaten beter te kunnen weergeven. Verder moeten realtime insights meer inzicht leveren voor, tijdens en na online vergaderingen en evenementen, hoe groot deze ook zijn. Daarnaast levert de technologie betere feedbackmogelijkheden en geeft het sprekers meer vertrouwen dat zij tijdens hun presentaties echt met hun publiek interactief bezig zijn.

Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Tip: Cisco koopt IMIMoblie voor 730 miljoen dollar