2min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon Web Services (AWS) heeft een set nieuwe features toegevoegd aan het remote display protocol NICE DCV. De updates vergroten het bereik van de applicatie en voegen een paar handige nieuwe functies toe.

Met NICE DCV kunnen gebruikers veilig remote desktops en applicaties via elke clouddienst naar hun devices streamen. Hierbij worden NICE DCV en de applicaties van de gebruiker op een server geïnstalleerd.

Lokale webcam redirect

Eén van de nieuwe updates voegt voor Windows Server de mogelijkheid toe om beelden van lokale webcams via de AWS cloud door te sturen. Onlangs lanceerde AWS ook al een soortgelijke functie voor zijn WorkSpaces desktop-as-a-servicedienst. Hoewel beide diensten soortgelijke functies bieden, zijn ze niet aan elkaar gekoppeld. NICE DCV zou bedoeld zijn voor grafisch intensievere programma’s. In combinatie met Amazon EC2 draaien deze zware applicaties op de server en kunnen ze vervolgens worden gestreamd naar minder krachtige werkstations.

Apple M1 ondersteuning

Een andere AWS update zorgt ervoor dat NICE DCV nu Apple’s nieuwe M1 chip ondersteunt. Daarnaast kunnen Apple gebruikers ook aan de slag met meerdere beeldschermen. Ook voor Linux-gebruikers is er een nieuwe feature. Deze kunnen printopdrachten via een NICE DCV sessie doorsturen naar lokale printers. En een verbeterde G4ad-ondersteuning zorgt er weer voor dat gebruikers op Windows en Linux servers GPU accelerated videocodering kunnen gebruiken met AMD-gpu’s.

Verder zijn er nieuwe api’s om onder andere het maximaal aantal sessies per server te limiteren, thumbnails van sessies te maken en bepaalde statistieken, zoals cpu-gebruik, in de gaten te houden.

De nieuwe versie van NICE DCV is te vinden op de officiele website.