Het is crackers gelukt om driehonderd documenten en afbeeldingen van de microblogsite Twitter te ontfutselen. In de documenten staan onder meer creditcardnummers, geheimhoudingsovereenkomsten en beveiligingsnummers voor gebouwen.

De gegevens werden vervolgens verzonden naar ICT-site TechCrunch. Deze site ontving de driehonderd documenten en afbeeldingen en heeft besloten een handvol ervan te publiceren.

In de documenten wordt onder meer gesproken over een Twitter-tv-show genaamd Final Tweet. Aan de hand van de Twitter-volgers van vier teams moeten deze teams door de Verenigde Staten reizen met weinig geld. Het team dat als eerste die reis voltooit – door dus te twitteren dat ze vervoer nodig hebben – wint honderdduizend dollar.

In een ander document wordt uitgebreid gesproken over de vooruitzichten van de website. Twitter hoopt de eerste site te zijn met één miljard gebruikers en hoopt die mijlpaal in 2013 te bereiken. Bovendien werd een uitgebreid financieel vooruitzicht gemaakt. Twitter liet overigens weten dat dit geen officiële documenten zijn geweest.

Verder blijkt uit de gelekte informatie dat Twitter in onderhandeling was met Microsoft en Google, waarover precies wil TechCrunch niet bekendmaken, en dat het een uitgebreide analyse had gemaakt over hoe Facebook Twitter de das om kan doen en hoe Twitter hier het beste op kan reageren.

Overigens is de informatie verkregen via de wachtwoordherstelfunctie van een Google-account die toegang had tot de documenten.