Zoom neemt Workvivo over

Zoom neemt Workvivo over

Hoewel de financiële voorwaarden van de deal niet bekend zijn, heeft Zoom bekendgemaakt dat het verwacht de overname tegen het einde van de maand af te ronden.

Workvivo uit Ierland biedt een platform voor werknemersbetrokkenheid waarmee leidinggevenden zakelijke updates met hun werknemers kunnen communiceren. Dit omvat verschillende functies zoals het delen van berichten, het hosten van video’s en podcasts en het publiceren van nieuwsartikelen. Een ingebouwd commentaarsysteem stelt werknemers ook in staat om te reageren op de inhoud die door de bedrijfsleiding wordt geplaatst.

Een van de opvallende kenmerken van Workvivo is de gepersonaliseerde activiteitenfeed, die is ontworpen om elke werknemer de meest relevante inhoud te tonen. De activity feed kan worden aangepast met de merkactiva van een bedrijf.

Wat kan het platform?

Bedrijven hebben ook de optie om een geautomatiseerde vertaaltool te gebruiken om bedrijven met een aanwezigheid in meerdere markten te helpen hun updates effectiever te delen.

Andere kenmerken van het Workvivo platform zijn Spaces, waarmee bedrijven verzamelingen van inhoud per onderwerp kunnen creëren, en een navigatiebalk die snelkoppelingen biedt naar productiviteitstoepassingen van derden. De startup biedt ook een ingebouwd analysedashboard dat statistieken bijhoudt, zoals het aantal werknemers dat regelmatig berichten leest.

Volgens Workvivo wordt het platform momenteel gebruikt door meer dan een miljoen werknemers bij honderden bedrijven, waaronder grote merken als Liberty Mutual Group Inc. en de exploitant van Madison Square Garden.

Integratie is de volgende

Sinds de lancering in 2017 heeft de startup meer dan 38 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, en is het personeelsbestand verzesvoudigd tot meer dan 120 werknemers.

Zoom heeft aangegeven dat het van plan is om de software van Workvivo te integreren in zijn videoconferentieplatform, wat zich voegt bij een groeiende lijst van functies die het bedrijf aanbiedt voor de zakelijke markt. Dit omvat een AI-ondersteuningsfunctie voor klanten, genaamd Zoom Virtual Agent.

Kelly Steckelberg, Chief Financial Officer van Zoom, prees Workvivo’s inzet voor de gebruikerservaring en merkte op dat de startup “de standaard heeft gezet voor werknemerscommunicatie”. Met deze overname hoopt Zoom een uitgebreider pakket aan tools te bieden voor bedrijven die hun werknemers willen betrekken en met hen willen communiceren.

Lees ook: Microsoft Defender identificeert Google en Zoom als kwaadaardig