Black Box, een ontwikkelstudio van Electronic Arts, maakte vandaag bekend dat Skate 3 vanaf 14 mei in de winkels komt te liggen. Skate 3 zal uitkomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en uitgegeven worden door Electronic Arts.

Volgens de ontwikkelaar zal Skate 3 het mogelijk maken voor de spelers om offline en coöperatief een ultiem skate-team samen te stellen. Om samen uitdagingen aan te gaan of competitief te skaten tegen andere teams.

"Sinds het begin van de Skate-franchise hebben we de ware essentie van skateboarden behouden. Dat merk je als je die perfecte truc geweldig uitvoert, of lekker met je vrienden rondhangt", aldus Jason DeLong, Senior Producer. "Voor ons is Skate 3 het hoogtepunt van dit behouden van de ware essentie. De meest verbonden, sociale en toegankelijke skateboard-ervaring ooit."

De locatie waar het spel zich afspeelt is ook volledig vernieuwd, deze heet tegenwoordig Port Caverton. Ook is er het vernieuwde Skate.Park, een editor die het mogelijk maakt voor spelers om hun eigen skatepark te ontwerpen.