2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google+, het sociale network van Google dat deze week zijn dienst volledig openstelde voor het publiek heeft nieuwe functies toegevoegd. Tot voorheen was het grootste gemis de zoekfunctie waardoor het moeilijk was om een netwerk samen te stellen, dit is nu opgelost. Maar dat is niet alles wat Google heeft toegevoegd.

Door een zoekopdracht te typen in het zoekveld bovenaan de pagina toont Google zowel relevante gebruikers als berichten. Na het uitvoeren van een zoekopdracht kan er gefilterd worden op berichten, gebruikers of sparks. Daarnaast staat er een knop om een zoekopdracht op te slaan.

Hangouts zijn uitgebreid en zijn nu ook in de mobiele versie van Google+ beschikbaar. In eerste instantie is er alleen ondersteuning voor apparaten met het besturingssysteem Android 2.3 of hoger en een toestel met camera aan de voorkant. Op korte termijn zal ook ondersteuning voor iOS volgen.

Een andere nieuwe feature omtrent Hangouts is genaamd ‘On Air’. In dat geval kan iedereen meekijken naar een live uitzending en kan de sessie opgenomen worden. Naast dat iedereen mee kan kijken kunnen er 9 andere gebruikers, zoals normaal meedoen met de Hangout. De functie om zelf een live uitzending te starten is in eerste instantie slechts beperkt beschikbaar en zal eerst nog verder worden getest. Wel kan iedere gebruiker meekijken en om te beginnen is er op woensdagavond een live uitzending met rapper en zanger Will.i.am.

Verder zijn er nog enkele andere nieuwe opties zoals het delen van je eigen scherm (screenshot hieronder) met iedereen in een Hangout. Sketchpad om even wat de tekenen, of om samen te tekenen en als laatste Google Docs om iets te schrijven of te presenteren.