Google’s sociale netwerk Google+ is flink onderhanden genomen. De zoekgigant kondigde tijdens de keynote van Google I/O de komst van 41 nieuwe functies en een opfrissing van de layout aan.

Het sociale netwerk Google_ moet nog van de grond komen en Google doet er alles aan om de website zo interessant mogelijk te maken. Tijdens de keynote van de Google I/O-beurs kondigde de zoekgigant onder andere een vernieuwd uiterlijk aan. Het uiterlijk wordt in de komende dagen uitgerold naar alle gebruikers en zal afstappen van het "platte ontwerp" dat voorheen werd gehanteerd. De layout biedt één tot drie kolommen, afhankelijk van de resolutie van het gebruikte scherm en de grootte van het browservenster.

Wanneer meerdere kolommen in beeld zijn, krijgt het sociale netwerk de mogelijkheid om belangrijke zaken over meerdere kolommen uit te spannen. Met een hashtag-functie kunnen gebruikers gerelateerde updates van andere gebruikers van Google+ inzien. De hashtags worden automatisch toegevoegd op basis van de Knowledge Graph van Google.

Wanneer je een nieuw foto-album naar Google+ verzendt, zal de software automatisch de beste foto’s uitkiezen en in een aparte galerij plaatsen. Google herkent mensen die je belangrijk vindt en geeft foto’s met hen een prioriteit. Bovendien is er een scala aan mogelijkheden om foto’s automatisch te verbeteren.