1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yandex, een grote speler op de Russische internetmarkt, die naast de grootste zoekmachine van Rusland ook nog verschillende andere diensten aanbiedt zoals Email en online opslagcapaciteit, heeft een deal gesloten met Samsung. Sasmsung gaat Yandex.Disk, de opslagdienst die vergelijkbaar is met diensten als iCloud, Skydrive en Dropbox meeleveren met de ultrabooks in Rusland.

Yandex heeft Samsung ingeschakeld om Yandex.Disk populairder te maken onder de Russen, alle nieuwe Samsung Ultrabooks in Rusland krijgen Yandex.Disk standaard meegeïnstalleerd en wanneer een nieuwe Ultrabook wordt gekocht voor 31 december 2012 krijgen deze personen ook nog eens 250GB aan online opslagcapaciteit, wat een forse verhoging is van de 10GB die de gebruikers standaard krijgen. Naast deze actie krijgt Yandex.Disk ook voor het eerst ondersteuning voor de Engelse taal om ook internationaal publiek aan te spreken.

Deze deal tussen Samsung en Yandex lijkt veel op de deal die Samsung met Dropbox heeft in onder andere Nederland voor veel Samsung smartphones en tablets, waarbij Dropbox je twee jaar lang 50GB aan online opslagcapaciteit biedt. Yandex.Disk geeft echter 200GB meer en doet dit zonder tijdslimiet van twee jaar.

Nu Yandex echter ook aan het vertalen is geslagen, is het de vraag of het bij Rusland blijft of dat het bedrijf ook internationale ambities heeft en wellicht gaat concurreren met Dropbox in Europa.