1 min

Twitter is een samenwerking met Yandex aangegaan. Middels de samenwerking kan Yandex in haar zoekresultaten relevante Twitter-berichten tonen.

Twitter ziet namelijk graag dat nieuwe tweets direct zichtbaar zijn in zoekresultaten van zoekmachines. Hedendaags is Twitter een belangrijke bron van informatie en ziet dit deel dan ook graag verbeterd worden. Volgens Twitter is ontdekking middels een zoekmachine als Yandex ontzettend belangrijk. De dienst wil daarom haar content hebben waar de gebruiker heen gaat. Om dit mogelijk te maken zal Yandex toegang krijgen tot alle publieke tweets.

Yandex zal hiervoor een speciale pagina oprichten waarop gebruikers relevante tweets getoond zien worden. Een vergelijkbare deal zagen we eerder met Yahoo en Bing die ieder ook toegang kregen tot de systemen van Twitter. De microblogdienst heeft voor de samenwerking geen kleine speler uitgekozen. In Rusland mag Yandex namelijk genieten van een aandeel van 60 procent. Google bezit daar slechts 25 procent van de markt maar is wel in opmars. Yandex bereikt momenteel 2,8 procent van alle internet-gebruikers ter wereld.

Voor Twitter zijn dit ook erg lucratieve deals want het laat de zoekmachines flink betalen voor het aanbieden van de actuele Tweets. De twee bedrijven wilde beide niet zeggen hoeveel geld er met deze overeenkomst is gemoeid. Aan een vergelijkbare deal met Microsoft zou Twitter destijds 30 miljoen dollar hebben verdiend.