1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Social media platform Twitter overweegt een extra vorm van authenticatie aan het inlogsysteem toe te voegen. Naast het wachtwoord zal de gebruiker dan een tweede vorm van verificatie moeten ingeven. Dit alles is Twitter’s reactie op de systeemhack van afgelopen vrijdag, waarbij de gegevens van 250.000 gebruikers zijn blootgelegd.

De infiltratie van Twitter’s systeem heeft het bedrijf aan het denken gezet over de veiligheid van gebruikersgegevens. Twitter overweegt het invoeren van een zogenaamde Two-Factor Authentication (TFA). Dat blijkt uit een vacature-omschrijving op de eigen website, waar het ontwerpen en coderen van "multifactor authenticatie" onderdeel van de werkzaamheden is.

Google gebruikt een dergelijke beveiliging al langere tijd voor Gmail en andere diensten. Ook Dropbox adopteerde het systeem na een pijnlijke kwetsbaarheid in de beveiliging. Beide diensten vragen nu een unieke extra code, naast het traditionele wachtwoord.

Totdat ook Twitter dit systeem overneemt kan het bedrijf niets anders doen dan hopen dat het de hackers op heterdaad betrapt en alle gelekte wachtwoorden resetten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde Twitter een inbraak in het beveiligingssysteem te hebben ontdekt. Het platform onderzoekt nog welke informatie de hackers precies hebben achterhaald, maar het is al wel duidelijk dat inloggegevens verkregen zijn van ongeveer een kwart miljoen gebruikers. Die inloggegevens zijn uit voorzorg gewijzigd, betrokken twitteraars hebben daarover een mail ontvangen.