1 min

Met de nieuwste update van de Dropbox-app voor Android is het mogelijk om voortaan andere gebruikers uit te nodigen om mappen te bekijken en eventueel aan te passen. Voorheen was dit alleen mogelijk via de desktopversie van Dropbox.

In de nieuwe versie van de Dropbox-app voor Android is het mogelijk om andere gebruikers uit te nodigen om je Dropbox-mappen te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om per gebruiker te bepalen wat diens permissies zijn. Eerder was dit alleen mogelijk bij de desktopversie van de clouddienst.

Behalve deze veranderingen, is er weinig aangepast aan de interface van de app. Wel is het voortaan mogelijk om via Google Play je account te upgraden naar een Pro-abonnement. Hiermee krijg je meer opslagcapaciteit via Dropbox. Voorheen was dit eveneens alleen mogelijk via de website van Dropbox.

iOS-gebruikers kunnen op dit moment nog geen mappen delen met andere gebruikers via de app voor dat besturingssysteem. Dropbox geeft aan begin volgend jaar deze functie ook naar Apple’s besturingssysteem te brengen.