1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dropbox heeft bekendgemaakt dat de verschillende Pro-abonnementen op de schop worden genomen. Voortaan is er maar één abonnement en daarmee krijgen Pro-gebruikers 1 terabyte aan opslagruimte tot de beschikking, voor 9,99 euro per maand of 99 euro per jaar.

Aangezien Google en Microsoft keihard concurreren op de prijs van opslagruimte moet Dropbox de prijzen ook steeds verder drukken. Vandaag neemt het bedrijf een nieuwe stap en worden de verschillende Pro-abonnementen samengevoegd tot één. Het Pro-plan is bedoeld voor zelfstandige ondernemers, bedrijven betalen 12 euro per werknemer per maand voor onbeperkte opslagruimte.

Dropbox biedt individuele professionals vanaf heden een abonnement met 1TB opslagruimte voor 9,99 euro per maand, of 99 euro per jaar. Voorheen kreeg je voor hetzelfde geld maar 10 procent van de opslagruimte, voor een schrikbarende 500 euro per jaar kreeg je 500GB. Met de nieuwe prijs komt Dropbox op gelijke hoogte met Google, dat evenveel geld vraagt voor 1TB.

Het nieuwe Dropbox Pro-abonnement geeft gebruikers de mogelijkheid om met wachtwoorden beschermde links te delen met anderen. Ook kunnen bestanden in een alleen lezen-mode worden gedeeld en kan de geldigheid van links eveneens verstrijken na een gezette tijd. Met Dropbox Wipe wordt het ook mogelijk om Dropbox-bestanden op afstand van een gestolen of verloren apparaat te verwijderen.