Google heeft momenteel met een storing te maken, zo blijkt uit het hoge aantal klachten op sociale netwerken en andere uitlaatkleppen. Onder andere Gmail, Google Drive en Google Hangouts zijn voor sommige gebruikers momenteel niet bereikbaar.

Zelf heeft Google nog niet bekendgemaakt wat de problemen veroorzaakt. Inmiddels wordt op de statuspagina van Google’s diensten melding gemaakt van onderzoek naar storingen bij Calendar, Drive, Gmail, Groups, Hangouts Sites, Talk en Admin console.

De storing is niet voor alle gebruikers merkbaar, op de redactie kunnen wij bijvoorbeeld gewoon gebruikmaken van Google’s diensten. Als je wel last hebt van de storing, word je waarschijnlijk geconfronteerd met een pagina waarop melding wordt gemaakt van error 500. Deze foutmelding verscheen afgelopen juli ook al eens op grote schaal.

Update (10:20)
Google meldt dat de storing voor een deel van de gebruikers inmiddels is opgelost en dat de verwachting is dat de rest van de gebruikers binnen een uur weer volledig aan de slag kunnen gaan.

Update (10:40)
De storing zou inmiddels in zijn geheel opgelost moeten zijn.