Microsoft gaat lekker door met het ontwikkelen van Windows 10 en de Windows Insiders op de fastring hebben nu de mogelijkheid om Build 10574 te downloaden en installeren. In deze nieuwe versie is er een optie gekomen om het startmenu een extra kolom te geven, verder is is de tabletmode weer wat beter en zijn er een hoop bugs opgelost.

Windows 10 is een besturingssysteem dat niet alleen beveiligingsupdates ontvangt, maar een besturingssysteem wat altijd in ontwikkeling is en dus ook verbeteringen en nieuwe feature krijgt. In de nieuwe build die nu voor de Windows Insiders beschikbaar is gekomen zijn bijvoorbeeld twee features toegevoegd.

In het startmenu worden de tegels in groepen van drie kolommen getoond, er is nu een instelling toegevoegd aan Windows 10 waarmee de groep niet drie maar vier kolommen telt. Hierdoor is het mogelijk twee grote tegels naast elkaar te zetten.

In de tabletmode is de manier waarop je twee vensters naast elkaar kan snappen verbeterd. Je kan nu vanuit het multitaskvenster een applicatie die gesnapped is vervangen door een andere. Ook kan je weer de app naar beneden slepen om deze af te sluiten.

Verder geeft Microsoft aan dat een hele waslijst aan apps voorzien zijn van de nodige updates, waaronder Calender, Groove, Mail, Maps, Photos en Xbox. Bij foto’s is nu ondersteuning toegevoegd voor een mapweergave daardoor is het ook duidelijker welke mappen op de pc staan en welke in OneDrive.

De Edge-browser heeft tot slot een preview gekregen van Object RTC, daarmee wil Microsoft zeggen dat de eerste ondersteuning is toegevoegd maar dat de feature nog verder verbetert moet worden in de toekomst. Ontwikkelaars kunnen er echter al wel mee gaan testen. Met Object RTC is het mogelijk om realtime audio en videogepsrekken te voeren vanuit de browser zonder enige plugins. Skype en Skype for Business krijgen in elk geval ondersteuning voor Object RTC. Google Chrome en Firefox beschikken al enige tijd over WebRTC.