1 min

Google heeft gisterenavond het Jamboard onthuld, een digitaal whiteboard, specifiek ontwikkeld voor bedrijven. Het is nog niet bekend wanneer het apparaat precies op de markt gebracht wordt, maar prijzig is het Jamboard wel. Google vraagt 6000 dollar voor het apparaat.

Het Jamboard wordt, blijkt uit de aankondiging van Google, in de loop van 2017 op de markt gebracht. Meegeleverd worden twee stilussen en een digitale wisser. Die stellen je in staat op het Jamboard te schrijven zoals dat op een gewoon whiteboard ook mogelijk is.

De filosofie achter het apparaat is samenwerken op de werkplek. Collega’s van over de hele wereld die ook beschikken over een Jamboard kunnen namelijk tegelijk aantekeningen maken die weergegeven worden op alle gekoppelde schermen.

Ook is het mogelijk om informatie te delen vanuit het internet, of via een nog uit te brengen app. Documenten van bijvoorbeeld Docs, Sheets en Slides kunnen opgehaald worden vanuit Google Drive en eveneens weergegeven worden op het bord. Het is verder mogelijk om gemaakte aantekeningen op te slaan in de cloud en te delen met collega’s.

Het Jamboard bestaat voornamelijk uit een 55-inch touchscreen, met 4K-resolutie. Verder beschikt het whiteboard ook over een HD-webcam zodat een videoconferentie voeren ook tot de mogelijkheden behoort. Interessant is verder dat het whiteboard kan herkennen of iemand een vinger gebruikt om erop te schrijven, of een stilus.

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat dit Google’s antwoord is op de Microsoft Surface Hub.