2min

Tags in dit artikel

, ,

Datagebruik staat in de kinderschoenen, aldus HPE. De meeste bedrijven willen meer gegevens analyseren, maar een gebrek aan geld en strategie houdt groei tegen. Dat stelt de organisatie in een nieuw onderzoeksrapport.

HPE sprak 8.600 executives, directeuren en managers wereldwijd voor een onderzoek naar de staat van datagebruik. 62 procent vindt het belangrijk om data te beheren en analyseren, maar de benodigde middelen zijn schaars. 28 procent geeft aan dat hun organisatie geen budgetten beschikbaar maakt voor dataprojecten. Een op de vijf is afhankelijk van een algemeen IT-budget.

De gevolgen zijn divers. Volgens HPE leidt een gebrek aan dataverwerking tot trage omzetgroei, weinig innovatie en geen vooruitgang op het gebied van efficiëntie.

HPE stelt dat bedrijven data van verschillende applicaties moeten verzamelen en verwerken om waarde te creëren. “Een devicefabrikant kan bijvoorbeeld sensoren gebruiken om de R&D-afdeling te helpen bij de ontwikkeling van productverbeteringen”, aldus de organisatie. Daar zijn budgetten voor nodig, maar financiering is vaak ver te zoeken.

Datagedreven minderheid

Slechts 28 procent van de respondenten geeft aan dat datagedreven diensten en producten een kernonderdeel zijn van de bedrijfsstrategie. Een op de drie stelt dat data geïsoleerd is in afzonderlijke applicaties en opslaglocaties. Slechts 19 procent heeft een centrale omgeving met toegang tot real-time gegevens van verschillende systemen.

Het lijkt geen kwestie van motivatie. De meeste respondenten vinden het belangrijk om waarde uit data te kunnen halen. Velen hebben het idee dat infrastructuur- en softwareleveranciers het bewust moeilijk maken om data te verzamelen en analyseren. 52 procent is bezorgd dat grote technologiebedrijven te veel controle hebben over gegevens.

Tip: 50 procent van je data komt straks vanuit de edge