3min

Tags in dit artikel

, , ,

BaaS (Back-up-as-a-Service) helpt organisaties om workloads die in de AWS-cloud draaien te beschermen. Cohesity geeft je een kijkje achter de schermen op 15 februari, met een interactieve live-demo. Een goede kans om alle vragen te stellen over (Cohesity) BaaS. Wie weet, misschien kun je er binnen je organisatie een superheld mee worden.

Veel organisaties hebben de overstap van on-premises naar AWS gemaakt om schaalbaarheid toe te voegen aan de workloads. Met name in sectoren waarin er veel verschil is tussen piek- en dalbelasting is deze schaalbaarheid erg prettig. Het zorgt er immers voor dat de organisatie als geheel efficiënter kan werken. Als je workloads centraal in de cloud draait, vereenvoudig je de operationele processen binnen de organisaties ook. De cloud neemt bepaalde zaken uit handen en je kunt alles centraal beheren.

Vergeet niet te back-uppen

Een van de zaken die je echter wel goed moet inrichten in de cloud, is het maken van back-ups. Het bekende shared responsibility-model van de cloudaanbieders (dus ook van AWS) stelt dat alle data nog altijd van de klant is. Deze klant moet dan ook zorgdragen voor de bescherming daarvan. Veel klanten lijken dit nog niet voldoende te beseffen.

Als je het hebt over de cloud, dan heb je het vaak in een adem ook over as-a-service. Dit model staat min of meer synoniem voor deze manier van werken. Het is dan ook niet zo vreemd om ook op het gebied van back-ups een dienst af te nemen. Cohesity biedt een dergelijke BaaS-oplossing als onderdeel van de Cohesity Cloud Services offerings, die het host op AWS. Met deze dienst draagt Cohesity zorg voor alle EC2-back-ups van een organisatie. Het levert daarnaast ook on-demand back-up en recovery. Dat laatste is belangrijk, want daar staan vaak de nodige bepalingen over in SLA’s. Uiteraard heb je inzicht in deze omgeving vanuit een centrale UI, zoals het hoort bij een clouddienst.

Geloof je het niet? Probeer het uit!

Cohesity is ervan overtuigd dat de nieuwe BaaS-oplossing iedereen overtuigt die ermee in aanraking komt. Vandaar dat je het 30 dagen mag proberen. Vind je het niets, dan zit je nergens aan vast. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven via onderstaande knop. Je schrijft je dan ook meteen in voor een leerzaam, want interactief, live webinar op 15 februari om 10:00 uur. Als dank krijg je er een hoesje voor je creditcard voor dat RFID-signalen blokkeert.

Dat Cohesity veel vertrouwen heeft in de eigen producten, is op zich niet zo vreemd. We twijfelen er ook niet aan of de oplossingen van het bedrijf kunnen voor veel organisaties bieden wat nodig is. Of je door deelname aan het geek speak webinar van Cohesity en het in gebruik nemen van de BaaS-dienst van het bedrijf in een superheld verandert, daar geloven we een stuk minder van.

Dit is een door Cohesity gesponsorde bijdrage. Voor een objectieve bespreking van de visie van Cohesity, verwijzen we graag ook nog naar een van deze artikelen.