Google Cloud gaat zijn backup- en disaster recovery-mogelijkheden uitbreiden met de overname van data management-startup Actifo.

Met de oplossingen van Actifo kunnen bedrijven onder meer virtuele kopieën van data in hun oorspronkelijke formaat beschermen, deze gedurende de hele lifecyclus bescheren en de kopieën uiteindelijk gebruiken voor ontwikkel- en testscenario’s.

Functionaliteit Actifo-technologie

De oplossingen van Actifo helpen ook bij het versimpelen en versnellen van backup en disaster recovery op grote schaal binnen verschillende cloud-native en hybridomgevingen. Workloads die hiervoor worden ondersteund, zijn zakelijke database-omgevingen als SAP HANA, Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL en MySQL. Daarnaast worden vm’s in VMware en Hyper-V ondersteund en voor fysieke servers en de Google Compute Engine.

Overige toepassingen

Daarnaast brengt de technologie van Actifo klanten meer efficiency voor het opslaan, verplaatsten en terughalen van data. Verder moet de technologie helpen applicatieontwikkeling te versnellen en DevOps-cycli reduceren met test datamanagement tools.

Tip: Wat is Google Anthos? Is dit de moderne cloud infrastructuur die je zoekt?