Oracle heeft aangekondigd dat GoldenGate beschikbaar wordt als geautomatiseerd, volledig gemanagede cloudservice. Met de service kunnen klanten real-time hun datareplicatie en streaming data events opzetten, uitvoeren, orkestreren en monitoren.

De Oracle Cloud Infrastructure GoldenGate-service, zoals het voluit heet, is volgens Oracle de eerste cloudservice van een grote cloudprovider waarmee een schaalbare pay-per-use-oplossing wordt aangeboden voor algemene databasereplicatie, data-integratie, real-time data ingestion naar de cloud en ondersteuning voor time-series analytics terwijl de data onderweg is.

Event-gebaseerde data-integratie

Met de nieuwe service richt Oracle zich specifiek op event-gebaseerde data-integratie voor operationele databases en analytic data stores. Dezelfde technologie kan nu worden ingezet voor zowel operational data stores als voor real-time data warehouses, data lakes en streaming analytics. Dit moet leiden tot een vereenvoudigde data-architectuur en gefragmenteerde complexe tooling vermijden. Ook moet de data die geanalyseerd wordt, hiermee zowel recent als vertrouwd zijn.

Intuïtieve interface

Onder andere het configureren, het schalen van de workload en het patchen worden door de nieuwe service geautomatiseerd, terwijl het systeem zo veel mogelijk beschikbaar blijft. Het systeem is voorzien van een intuïtieve interface om ook gebruikers die geen DBA zijn te laten werken aan de digitale transformatie.

OCI GoldenGate integreert naadloos met GoldenGate Stream Analytics for ACI, die data-analyse biedt op basis van kunstmatige intelligentie, machine learning, geo-informatie en tijdreeksdata.

Zeer vertrouwde oplossing

“Oracle GoldenGate is een zeer vertrouwde data-integratieoplossing voor duizenden klanten wereldwijd, waaronder 84 procent van de Fortune Global 100-bedrijven”, aldus Juan Loaiza, executive vice president van mission-critical database technologies bij Oracle. “Oracle levert nu de enterprise-hardened GoldenGate-technologie als een cloud-native elastische service om klanten een eenvoudig te gebruiken, geïntegreerde, operationele en analytische real-time data fabric te bieden. Hiermee worden zowel de tijd als de kosten voor het creëren van een data-integratieoplossing gehalveerd in vergelijking met de opties die worden geboden op concurrerende clouds.”

Meer informatie over OCI GoldenGate is te vinden op de website van Oracle.

Tip: Oracle komt met extreem grote security update