1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het heeft even mogen duren, maar Nintendo is eindelijk overstag en de eerste echte Nintendo-game, Super Mario Run, komt op 15 december beschikbaar voor iOS-apparaten. De Android-versie van het spel volgt op een later moment. Het prijskaartje van Super Mario Run zal 9,99 euro bedragen en daarvoor krijg je het gehele spel.

De game kan gratis worden gedownload en daarmee is een klein gedeelte van het spel te spelen, daarmee kan de gebruiker uitvinden of hij het spel leuk genoeg vind om ervoor te betalen. Als je het hele spel wilt ontgrendelen betaal je eenmalig 9,99 euro, er zijn daarna geen andere microtransacties meer.

Super Mario Run is de eerste echte game van Nintendo die uitkomt op een smartphone of tablet, natuurlijk is Pokemon ook al verschenen, maar die game is van Niantic en niet van Nintendo zelf. In Super Mario Run zet mario het op een lopen en het is aan de gebruiker om op tijd te springen en alle obstakels te omzeilen.

Ergens volgend jaar moet Super Mario Run ook voor Android beschikbaar gaan komen, de focus ligt nu op iOS omdat dat volgens Nintendo een betrouwbaarder en stabieler platform is om een nieuwe game op te lanceren.