2min

De allernieuwste smartwatch van Samsung, de Samsung Gear S3, is nu verkrijgbaar in de eerste landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarmee geeft Samsung weer een nieuwe impuls aan de markt voor smartwatches, die de afgelopen tijd een stuk rustiger is geworden.

In Nederland en België moeten we nog even geduld hebben voordat we de Gear S3 kunnen kopen in de winkel. Samsung zelf heeft nog geen datum bekendgemaakt waarop de smartwatch beschikbaar komt, maar verschillende winkels meldden de smartwatch vanaf 3 december te kunnen leveren, net op tijd voor Sinterklaas.

De afgelopen maanden is het een  stuk rustiger geworden in de markt voor smartwatches, inmiddels is duidelijk dat lang niet iedereen warm loopt voor deze wearables en de markt misschien wel kleiner is dan vooraf werd gehoopt. Veel fabrikanten lijken daarom hun plannen op de lange baan te hebben geschoven of wat rustiger aan te doen met de introductie van nieuwe modellen.

Zo hebben we van partijen als Huawei, Lenovo (Moto) en Sony al enige tijd niks gehoord rond smartwatches. Samsung is duidelijk de partij die kiest voor de langere termijn en jaarlijks wil blijven innoveren. Vorig jaar introduceerde het de Gear S2, toen voor het eerst met een roterende rand rond het scherm, dat bleek een goede zet te zijn, want daardoor werd dat model erg positief ontvangen. De versie van dit jaar is weer een doorontwikkeling hierop, het Tizen-besturingssysteem is ook weer volwassener geworden. Zo beschikt deze smartwatch onder meer over een eigen GPS-chip, kan je het horlogebandje eenvoudig wisselen en kan je muziek afspelen op de smartwatch zelf, zonder je smartphone daarvoor nodig te hebben. Je headset kan ook direct via Bluetooth met de smartwatch verbinden.