3min Devices

Samsung Gear S3 smartwatch vanaf morgen te koop

Samsung Gear S3 smartwatch vanaf morgen te koop

Samsung presenteerde begin september tijdens de IFA in Berlijn zijn nieuwste smartwatch, de Gear S3, we hebben er even op moeten wachten maar vanaf morgen ligt die in de Nederlandse en Belgische winkels. Met de Gear S3 tracht Samsung opnieuw de algemene smartwatch-ervaring te verbeteren, het stelt de looks van een klassiek of sportief horloge te combineren met de laatste technologie.

Samsung is een van de weinige fabrikanten die dit najaar met een nieuwe smartwatch op de markt komt, steeds meer smartphonefabrikanten die in de markt voor wearables zijn gestapt lijken dit jaar een stapje terug te hebben gedaan. De markt is een stuk kleiner dan die van de smartphones en de klant is moeilijker te bereiken.

Samsung houdt vol en komt een jaar na de introductie van de Gear S2, nu met de Gear S3. De smartwatch is in tegenstelling tot zijn voorganger IP68 gecertificeerd en spatwater- en stofbestendig. De smartwatch is verder uitgerust met Corning Gorilla Glass SR+, dit glas is speciaal ontwikkeld voor smartwatches. Samsung heeft er dit jaar voor gekozen om de Gear S3 in twee ontwerpen op de markt te brengen, een klassieke versie en een sportieve versie, zodat er voor ieder wat wils is.

Verder heeft Samsung aan de binnenkant een snellere chipset gebruikt en is er een GPS-chip toegevoegd, zodat je kan sporten zonder dat je perse je smartphone hoeft mee te nemen. Ook kan je muziek opslaan op het horloge en je Bluetooth-headset direct met het horloge verbinden. Samsung heeft ervoor gekozen om de draairing die op de Gear S2 werd geïntroduceerd te behouden, deze gebruikservaring was goed en heeft zichzelf bewezen.

gear-s3-frontier-_2_ gear-s3-classic-_1_

Het scherm heeft Samsung zelf ontwikkeld, het is een Super AMOLED-scherm dat ook beschikt over Always On, zodat je altijd de tijd kan bekijken, zonder dat dit al teveel energie van de accu vraagt. Het is naar wens eventueel ook uit te schakelen, maar met deze feature wordt het wel meer een horloge, doordat je altijd de tijd kan zien.

Tot slot beschikt het horloge over een SOS-functie, die je kan activeren als je echt in nood bent, je locatiegegevens worden dan verstuurd naar familie, vrienden en medische hulpdiensten, volgens Samsung werkt dit ook als je smartphone niet in de buurt is.

Samsung laat verder weten enorm trots te zijn op het aantal partners dat het heeft weten te strikken om apps te ontwikkelen voor deze smartwatch. Een groot scala aan apps is beschikbaar voor deze smartwatch, ook van Nederlandse partijen.

Morgen kan je de Gear S3 kopen, er verschijnen drie modellen, de eerder genoemde sportieve versie, de Frontier voor 399 euro, de Classic voor eveneens 399 euro en tot slot de BALR-versie, voor 499 euro. BALR is een sportmerk van een aantal (oud)voetballers dat onder een bepaalde doelgroep erg populair is.