2min

Samsung heeft vanavond in Berlijn de Gear S2 gepresenteerd, een zeer imponerende smartwatch. Samsung heeft iets voor elkaar gekregen wat nog geen andere fabrikant is gelukt, een smartwatch maken die eenvoudig is te bestuderen en wat iedereen direct begrijpt.

We op de redactie al verschillende smartwatches voorbij zien komen met Android Wear en natuurlijk en de Apple Watch. Een ding hebben al deze smartwatches gemeen, het duurt wel een week voordat je door hebt hoe die besturing nu precies in elkaar zit en waar je alles kan vinden. Eerlijk is eerlijk, dat is eigenlijk veel te lang voor een dergelijk product, Samsung heeft dit probleem met de Gear S2 opgelost.

De Gear S2 is de eerste ronde smartwatch van Samsung en dat is ook meteen de oplossing voor het probleem met de gebruiksvriendelijkheid. Samsung heeft namelijk een ring rond het scherm toegevoegd die je kan ronddraaien en daarmee is de smartwatch hoofdzakelijk te bedienen. Al zitten er ook nog twee knoppen aan de zijkant, een home en een terug knop.

De ring die ronddraait over het scherm is ook voorzien van feedback door middel van tikken, waardoor je heel goed aanvoelt waar je bent met ronddraaien. Door rond te draaien draaien er ook icoontjes langs de rand van het scherm en kan je stoppen bij de app die je wilt openen. Vervolgens hoef je alleen maar op het scherm te drukken om de app te openen.

Ook voor het lezen van lange berichten en e-mails kan je de ring gebruiken, door eraan te draaien kan je door het bericht heen scrollen. Alles bij elkaar is de Gear S2 echt een hele intuïtieve smartwatch.

De Gear S2 komt in een sport en een classic versie op de markt vanaf 349 euro. Vanaf oktober is de smartwatch in Nederland en België verkrijgbaar.