2min

Samsung heeft zojuist in Berlijn voorafgaand aan de IFA zijn nieuwe smartwatch gepresenteerd, de Gear S3. De Gear S3 zal door Samsung op de markt worden gebracht in twee versies, de classic en de frontier. Een ontwerp dat net even anders is zodat er een keuze is en het bedrijf meer mensen kan aanspreken met deze Gear S3.

De Samsung Gear S3 is de opvolger van de Gear S2 en op veel fronten verbeterd. Zo beschikt de nieuwe smartwatch over nieuw Gorilla Glass SR+ wat bijna net zo krasvast is als saffierglas. Verder heeft Samsung gekozen voor een nieuwe chipset die ook ondersteuning biedt voor 4G, je smartwatch kan dus zelf verbinding maken met het internet en heeft geen smartphone meer nodig.

Het ronde scherm voorziet in Always On-technologie wat we ook kennen van de Galaxy S7 en binnenkort de Note 7. Hierdoor kan het scherm ook altijd actief blijven en hoeft het scherm niet zwart te worden. Hierdoor wordt de smartwatch ook een echt horloge wat altijd afgelezen kan worden en niet door eerst te bewegen of de smartwatch in te schakelen. Bij normaal gebruik moet de smartwatch 3 a 4 vier dagen meegegaan op een volle acculading. Als de acculading nog maar 5 procent is kan de smartwatch volledig overschakelen op always on en gaat het horloge nog 10 uur mee.

Qua bediening maakt Samsung nog steeds gebruikt van de ring rond het scherm, die je eenvoudig kan draaien en daardoor scrol je door het scherm of door allerlei opties in het menu. Een snelle en handige manier om je smartwatch te bedienen en veel sneller en effectiever dan swipen.

Samsung heeft alle laatste innovaties van het bedrijf toegepast in deze nieuwe smartwatch. Van de nieuwste chip, tot de laatste accu- en schermtechnologie. Samsung zet hiermee een goede stap in de volgende generatie smartwatches. Langzaam maar zeker wordt de smartwatch een steeds volwassener en bruikbaar product.

De Samsung Gear S3 is in het vierde kwartaal te verkrijgen voor een adviesprijs van 399 euro. De classic is zilver gekleurd en de frontier donkergrijs.