1 min

Op een Chinese website zijn specificaties opgedoken van de Snapdragon 835, het is niet helemaal te controleren of ze ook kloppen, maar ongeloofwaardig is het allerminst. Volgens de specificaties kiest Qualcomm weer voor een octa-core-model met vier snelle en vier langzame cores, verder krijgt de chip een Adreno 540-gpu en LPDDR4X-ram.

De specificaties zijn door GizmoChina gepubliceerd, daaruit komt naar voren dat Qualcomm vast houdt aan zijn eigen Kryo-architectuur, maar wel een nieuwe geoptimaliseerde versie. Zo werd dit jaar nog gekozen voor een quadcore-model, volgend jaar is het weer een octacore model met 8 rekenkernen, waarbij er vier snelle met vier trage maar energiezuinige cores worden gecombineerd.

Eerder was al bekendgemaakt door Qualcomm dat de Snapdragon 835 medio 2017 in de eerste smartphones zal verschijnen en dat de chip door Samsung zal worden geproduceerd op een 10nm FinFet-procedé.

Op de uitgelekte specificaties wordt ook een Snapdragon 660 vermeld, deze is nog niet door Qualcomm aangekondigd, maar dit is duidelijk een midrange-processor, die ook over acht rekenkernen beschikt, maar gecombineerd wordt met een Adreno 512-GPU. Alle specificaties van de 660 zijn net wat minder dan bij de 835. Wel kunnen fabrikanten hiermee een toestel introduceren dat scherper geprijsd is.

De chips zullen verder voorzien worden van Quick Charge 4.0, waarmee je in vijf minuten de accu zover op kan laden dat het toestel het een werkdag moet uithouden.