3min Devices

Surface Pro 4-concurrent binnen 3,5 uur uitverkocht op Indiegogo

Surface Pro 4-concurrent binnen 3,5 uur uitverkocht op Indiegogo

Het Finse Eve Tech is de afgelopen maanden bezig geweest om een concurrent voor de Surface Pro 4 te ontwerpen. Met alle feedback die het uit de markt en van gebruikers kon krijgen is de 2-in-1 volledig geoptimaliseerd. Afgelopen maandag was het moment van de waarheid en ging de Indiegogo-campagne van start en met succes, binnen 3,5 uur waren alle exemplaren uitverkocht.

De Eve V is het eerste model dat de Finse fabrikant op de markt gaat brengen, het gaat om een 2-in-1, net zoals de Surface Pro, in de basis is het een krachtige tablet met Windows 10, maar door deze te combineren met een toetsenbord kan het systeem worden omgebouwd tot laptop.

Afgelopen maanden ging de Indiegogo-campage van start met als doel om 500 exemplaren te verkopen en 75.000 dollar op te halen. Inmiddels is er al ruim 750.000 dollar opgehaald en is het product een instant succes. Wat jammer is, is dat de productiecapaciteit nog beperkt is en ze de Indiegogo-campagne niet verder open kunnen zetten.

Het is nu wel mogelijk om een aanbetaling te doen op een Eve V-configuratie en dan in januari de rest te betalen, waarna de systemen ergens in april geleverd zullen worden. Het succes van de campagne heeft ongetwijfeld ook met de prijs te maken, het instapmodel was voor slechts 699 dollar te krijgen met een Intel Core M3-processor, 8GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit. De versies met een Intel Core i5 en Core i7 verkopen echter net zo goed die respectievelijk 959 en 1399 dollar kosten. Alle modellen zijn wel uitgerust met een Intel-processor uit de Kaby Lake-serie, op dit moment de nieuwste Intel processoren.

De bedoeling is dat de Eve V uiteindelijk ook in de winkels komt te liggen, de prijen zullen dan echter een stuk hoger zijn, het instapmodel kost dan 999 dollar oplopend tot 2000 dollar.

We kunnen er echter niet omheen dat het succes van de Surface Pro 4 ook het succes maakt van de Eve V, want veel zaken zijn 1-op-1 gekopieerd. Zo heeft ook de Eve V een 12,3 inch scherm met een schermresolutie van 2736 x 1824 pixels. Wel ligt de helderheid wat hoger dan bij de Surface Pro 4 en is de accucapaciteit iets opgeschroefd. Het hele doel van de Eve V is echter om betere specificaties en meer mogelijkheden te bieden voor een lagere prijs. Met de Kaby Lake-processoren is dat op dit moment gelukt in combinatie met een hele set aansluitingen.

Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Intel in januari met nieuwe processoren komt en Microsoft in maart met de Surface Pro 5 komt, waarmee de kans groot is dat de Eve V dan al is ingehaald qua specificaties, maar waarschijnlijk nog niet qua prijs.