Het is alweer even stil rond de iPad, de vraag is wanneer Apple een nieuwe iPad op de markt gaat brengen. Elk jaar een nieuwe iPad is wellicht wat veel, Apple hanteert tegenwoordig voor de iPad een niet voorspelbare verversingscyclus. Volgens de laatste berichten overweegt Apple het scherm van de “normale” iPad te gaan vergroten.

Apple zou verschillende nieuwe technologieën willen toepassen in de nieuwe iPad, op dit moment beschikt de iPad Air 2 en de (kleinere) iPad Pro over een scherm van 9,7 inch, dit formaat hanteert Apple al sinds de introductie van het eerste model. Het bedrijf zou nu overwegen om een 10,9 inch scherm te gaan gebruiken, maar wel dezelfde behuizing aan te houden, de randen rond het scherm worden dan simpelweg kleiner. Ook zou de fysieke knop onder het scherm worden vervangen door een drukgevoelige knop, net zoals bij de iPhone 7.

Als Apple inderdaad kiest voor een 10,9 inch scherm in dezelfde behuizing, dan blijft in elk geval de 4:3 beeldverhouding van toepassing, waardoor het voor iOS geen aanpassingen vereist. Wel zal de rand rond het scherm enorm dun worden en zal de iPad goed moeten inschatten of iemand ergens op drukt of simpelweg het scherm vasthoudt.

Het is nog even afwachten tot duidelijk wordt wanneer de nieuwe iPad op de markt komt, de huidige iPad Pro werd begin dit jaar geïntroduceerd.