De laatste tijd horen we niet veel meer over de eventuele komst van een grotere iPad, maar dat betekent niet dat er niet meer aan het product gewerkt wordt. Volgens Bloomberg moet de tablet in 2015 op de markt komen.

De iPad Pro -zoals de uit de kluiten gewassen tablet wordt genoemd- zal voorzien worden van een scherm van 12,9 inch. Dat is aanzienlijk groter dan het scherm van 10,9 inch, waarmee bijvoorbeeld de iPad Air (review) is uitgerust.

Bloomberg heeft van mensen met kennis rondom de zaken vernomen dat de tablet begin 2015 in productie zal gaan. Daarmee lijkt een lancering in dat jaar ook zo goed als zeker. De iPad Pro kan een belangrijk speerpunt in de onlangs gepresenteerde zakelijke samenwerking met IBM vormen.

Voor die tijd zal Apple volgens de bronnen al met twee nieuwe iPads op de proppen komen, namelijk opvolgers van de iPad Air en iPad mini 2 (review). Deze tablets zullen naar verwachting op tijd aangekondigd worden om met de feestdagen in de winkels te liggen. Apple organiseert hoogstwaarschijnlijk op 9 september een persevenement, maar het is twijfelachtig of het Amerikaanse bedrijf de tablets daar al aankondigt.