1 min

Lenovo heeft besloten om de stekker te trekken uit de ontwikkeling van nieuwe smartwatches, dat betekent concreet dat er geen opvolger gaat komen voor de Moto 360, een van de meer populaire smartwatches. Lenovo is van mening dat het niet rendabel is om elk jaar een nieuwe smartwatch uit te brengen, omdat er te weinig vraag naar is.

Begin volgend jaar moet Android Wear 2.0 verschijnen, een nieuwe versie van Google’s besturingssysteem voor wearables, maar Lenovo zal daar niet op inspelen door met een nieuw model te komen. Wel worden de huidige modellen mogelijk geupdated naar Android Wear 2.0, daarover worden echter pas mededelingen gedaan als Android Wear 2.0 beschikbaar is en alle eisen duidelijk zijn.

Lenovo sluit overigens niet uit dat er helemaal geen smartwatches meer gaan komen, maar voorlopig staan de plannen in de ijskast. Zodra Android Wear een meer aantrekkelijk platform is en er veel meer vraag is naar smartwatches en wearables gaat Lenovo zijn plannen mogelijk herzien. Meer fabrikanten lijken de mening van Lenovo te delen want ook bij veel andere fabrikanten is het momenteel erg stil rond smartwatches. Huawei en Sony hebben ook een poging gedaan, maar ook die fabrikanten hebben voorlopig niets in de pijplijn zitten.

Alleen Samsung is nog positief over smartwatches, dat bedrijf maakt vandaag de Samsung Gear S3 beschikbaar, alleen die is voorzien van Tizen OS en niet van Andorid Wear.