1 min

De markt voor wearables lijkt langzaam alweer op zijn retour, Huawei, LG en Motorola hebben bevestigd dat ze dit jaar geen Android-smartwatch meer uit gaan brengen. We gaan voor de feestdagen dus geen groter aanbod aan nieuwe wearables zien.

De afgelopen jaren hebben vrijwel alle smartphonefabrikanten wel geëxperimenteerd met wearables en voornamelijk met smartwatches. Dit hadden wisselende successen tot gevolg, maar van die merken lijken alleen Apple en Samsung op dit moment door te zetten met de Apple Watch 2 Series en de Samsung Gear S3.

De Huawei Watch, LG Watch Urbane en de Moto 360 krijgen voorlopig geen opvolgers. De reden hiervoor loopt uiteen, zo stelt Lenovo dat het alleen geloofd in smartwatches die zelf verbinding kunnen maken met een mobiel netwerk. Dat is op zich wel mogelijk met de huidige hardware en de nieuwste versie van Android Wear, maar de nadelen in de productervaring wegen niet op tegen de voordelen aldus Lenovo. Wellicht dat we in 2017 wel een opvolger gaan zien voor de Moto 360.

LG neemt een afwachtende houding aan en houdt de markt wel scherp in de gaten, vooral om te kijken wat qua wearables wel goed werkt en wat juist niet. Bij Huawei vinden ze dat de hardware eerst nog flink wat beter en kleiner moet worden, voordat het bedrijf met een nieuw model komt.