Apple heeft met de introductie van de nieuwe MacBook Pro-modellen een zogenaamde Touch Bar geïntroduceerd, dit is een OLED-touchscreen die de bovenste rij van het toetsenbord vervangt. De functietoetsen hebben het veld moeten ruimen en de Touch Bar kan nu functietoetsen tonen afhankelijk van de actieve applicatie, Adobe is nu als eerste grote ontwikkelaar over de brug gekomen en ondersteund de Touch Bar in Photoshop.

We hebben recent de nieuwe Apple MacBook Pro 15 inch met Touchbar aan een review onderworpen, we zagen toen dat Apple zijn best heeft gedaan om in zoveel mogelijk eigen applicaties ondersteuning in te bouwen voor de Touch Bar, onder andere in Safari en Mail werkt de nieuwe Touch Bar prima, maar in applicaties van derden zoals Chrome, Office (Word, Excel, Outlook) en ook de producten van Adobe ontbrak ondersteuning voor de Touch Bar.

De grote vraag op dat moment was welke grote softwarebedrijven de Touch Bar daadwerkelijk gaan ondersteunen. Het eerste schaap is nu over de dam in de vorm van Adobe, dat bedrijf heeft ondersteuning voor de Touch Bar toegevoegd aan Photoshop, waarschijnlijk volgen er nu binnenkort meer applicaties van deze ontwikkelaar, het wachten is nog steeds op Google en Microsoft of ze zich ook gaan conformeren aan de Touch Bar.