2min Devices

Brocade Ruckus Wireless introduceert veelzijdige ICX 7150 switch

Brocade Ruckus Wireless introduceert veelzijdige ICX 7150 switch

Ruckus Wireless, sinds enige tijd onderdeel van Brocade, heeft vanaf vandaag een nieuwe switch in het assortiment, de ICX 7150. Het is een model dat volgens Brocade primair is gericht op klanten met een wat krappere beurs. Dit betekent overigens niet dat we hier te maken hebben een rechttoe-rechtaan-switch. Hij is zelfs behoorlijk veelzijdig te noemen.

Die veelzijdigheid zit hem allereerst in de features die standaard worden aangeboden op de ICX 7150. Zo is er in deze lijn een 12-poortsmodel, maar ook eentje met 24 en eentje met 48 aansluitingen beschikbaar. PoE en PoE+ is volgens Ruckus op iedere RJ45-poort beschikbaar, al doet men geen uitspraken over het totale PoE-budget van de switch. Opvallend is verder de aanwezigheid van de Ports on Demand-feature voor de SFP+ uplinkaansluitingen. Dit zijn poorten die ingezet kunnen worden om een uplink voor een complete locatie te verzorgen, of om het signaal door te lussen van en naar een andere switch (stacking). Standaard zijn deze poorten voorzien van een bandbreedte van 1 Gbps, maar je kunt licenties kopen om dit uit te breiden naar 10 Gbps. Brocade Ruckus noemt dit uiteraard flexibel en een manier om de kosten in de hand te houden, je zou het ook kunnen zien als een manier om ook achteraf nog wat geld aan een switch te kunnen verdienen, iets wat normaal gesproken lastig is.

Je kunt in totaal acht switches aan elkaar koppelen, oftewel stacken, waarbij ze vanwege het gebruik van glasvezel tussen de afzonderlijke modellen een zeer grote afstand kunnen overbruggen. Voor het MKB is dat wellicht niet zo belangrijk, een ziekenhuis met meerdere vestigingen in hetzelfde gebied kan hier bijvoorbeeld wel van profiteren. Brocade Ruckus heeft verder nog enkele deels zelf ontwikkelde technologieën toegevoegd, waaronder Campus Fabric Technology om de netwerktopologie wat minder complex te maken, OpenFlow Hybrid Port Mode waarmee het mogelijk is om het OpenFlow-protocol gelijktijdig met het traditionele TCP via de switches te laten lopen, iets wat belangrijk is voor Software-Defined Networking. sFlow stelt netwerkbeheerders volgens Brocade tot slot in staat om het netwerk uitvoerig te monitoren.