1 min

Bij Digitimes Research hebben ze de getallen over november opgemaakt en volgens het onderzoeksbureau zit de laptopmarkt weer een beetje in de lift. Nadat de pc-markt al jarenlang in de problemen zit lijkt er nu een begin van een herstel te zijn. Volgens het onderzoeksbureau zag de top drie zijn verkoopcijfers met 10 procent toenemen.

Als er wordt gekeken naar de top vijf van alle laptopfabrikanten, dan was de groeit zo’n 8 procent, als er alleen wordt gekeken naar de top drie dan is de groei maar liefst 10 procent. Deze stijging in de verkoopcijfers zal mede te danken zijn aan de acties in november, waaronder Black Friday en Cyber Monday. Verwacht wordt dat december ook een goede maand zal zijn doordat er dan ook nog vaak wordt gewinkeld voor de feestdagen.

Asus en HP zouden de grootste groei hebben doorgemaakt, zij verscheepte veel meer laptops. Asus zag het aantal verscheepte laptops met maar liefst 40 procent toenemen ten opzichte van de maand oktober. De posities op de pc-markt zouden echter nog steeds hetzelfde zijn met Lenovo aan kop gevolgd door HP en Dell.