1 min

MSI heeft vandaag voor het eerst een monitor gepresenteerd, het gaat om een speciale actie en daarmee is het nog niet duidelijk of MSI echt in de monitormarkt gaat stappen of dat die eenmalig zal zijn. Het gaat om een gamingmonitor met een 27 inch curved paneel en een Full HD-resolutie, het schermpaneel is afkomstig van Samsung. 

MSI maakt verschillende producten maar beeldschermen is er niet één van, wel heeft het bedrijf al jaren All-in-One-computers in zijn assortiment die ook over een groot schermpaneel beschikken. Nu lijkt MSI een probeersel te doen met een gamingmonitor, een tijdelijke actie van een MSI Optic Series-gamingmonitor.

Wellicht dat als deze monitor goed wordt ontvangen dat we meer kunnen verwachten van MSI om het gebied van monitoren. Het is op papier best een aardig scherm, zo kan de refresh rate flink worden opgevoerd tot 144Hz, is het aantal ondersteunde kleuren vrij ruim, 110% SRGB en een contrast van 3000:1. Of deze monitor ook in Nederland verkrijgbaar gaat zijn is nog onduidelijk, we konden hem zo snel nog niet vinden.