2min Devices

Opnieuw geruchten rond iPhone 7s met 5 inch scherm

Opnieuw geruchten rond iPhone 7s met 5 inch scherm

Hoewel het nog zeker tot september gaat duren voordat Apple met nieuwe iPhones op de markt komt, komen er toch al regelmatig geruchten voorbij. Vandaag lezen we dat Apple zou werken aan een derde formaat iPhone met een 5 inch scherm, dit toestel moeten tussen het huidige 4,7 en 5,5 inch model komen.

De nieuwe derde iPhone zou naar verluidt een scherm krijgen van 5 inch en verder qua specificaties grotendeels gelijk zijn aan de grotere en kleinere versie. De 5 inch versie zal ook over een dubbele camera beschikken, zoals de iPhone 7 Plus. Apple zou bij de 5 inch versie er echter voor kiezen om de twee camera’s niet horizontaal maar verticaal onder elkaar te plaatsen.

Verder is het nog even de vraag in hoeverre dit model gaat afwijken van de kleinere 4,7 inch-versie. Mogelijk krijgt dit toestel wel een AMOLED-scherm, terwijl het kleinere model het moet stellen met een LCD-scherm. Dat zou best te verklaren zijn aangezien er vrijwel geen kleine AMOLED-schermen meer geproduceerd worden en vijf inch wel het minimale formaat lijkt te zijn.

Tot slot zijn er hardnekkige geruchten dat Apple de aluminium behuizing gaat inruilen voor glas. Een voordeel hiervan is dat Apple ook draadloos laden zou kunnen toepassen.