2min Devices

‘Apple presenteert in maart de 4 inch iPhone 5e, een verbeterde 5s’

Volgens de laatste geruchten gaat Apple niet met een goedkopere 4 inch iPhone 6c komen maar met een iPhone 5e. De iPhone 5e zou staan voor enhanced en zal een verbeterde versie zijn van de iPhone 5s van twee jaar geleden. Het scherm van de iPhone 5e zal een afmeting krijgen van 4 inch in combinatie met een Apple A8-chip en ondersteuning voor Apple Pay.

Er gaan al tijden geruchten over een nieuwe kleinere maar vooral goedkopere iPhone. Apple heeft twee jaar geleden een goedkopere plastic iPhone 5c op de markt gebracht, dat was geen groot succes, maar op dat moment beschikte alle iPhone-modellen over een 4 inch scherm. Inmiddels beschikken de iPhone 6 (review) en iPhone 6s (review) over een scherm van 4,7 inch en de iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus over een scherm van maar liefst 5,5 inch.

Er is echter een groep gebruikers dat geen fan is van de grotere schermen en het zou toejuichen als Apple weer een 4 inch model introduceert. Dat zou Apple dit jaar in maart van plan zijn, de periode waarin ook veel Android-fabrikanten niet toestellen op de markt brengen. Apple zou besloten hebben om een 16 en een 128GB-model van de iPhone 5e uit te brengen met een vanaf prijs van zo’n 450 euro. Of de geruchten ook kloppen en er inderdaad een goedkopere kleinere iPhone gaat verschijnen blijft afwachten.

In elk geval lijkt het plastic niet terug te keren, want als het gaat om een verbeterde iPhone 5S dan heeft het toestel waarschijnlijk ook een metalen behuizing.

Bron:MyDrivers