1 min

De Consumentenbond stelt dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ zeer gevoelig zijn voor valschade. De apparaten zouden sneller breken dan andere toestellen in dezelfde prijscategorie. Wellicht komt het door de zeer smalle rand rond het scherm, dat door Samsung tot het infinity display gedoopt is.

Uit proeven van de Consumentenbond en andere Europese consumentenorganisaties bleek dat de apparaten erg snel breken. De tests worden uitgevoerd met een valtrommel, waarbij het toestel van 80 centimeter op een vlak en hard oppervlak valt. Na vijftig rotaties (en dus honderd vallen) beoordelen de onderzoekers de eventuele schade, tenzij het apparaat al op een eerder moment niet meer bruikbaar is.

Bij de Galaxy S8 en S8+ bleek al na 25 rotaties, dus 50 valpartijen, dat er teveel schade was om de proeven voort te zetten. Daarmee raken ze wel erg snel beschadigd, want soortgelijke toestellen overleven de proef meestal wel. Volgens de Consumentenbond weten bijvoorbeeld de iPhone  en Huawei P9 de test op wat krassen en deukjes na prima te overleven. Dat hoort ook, aangezien de apparaten verstevigd glas hebben.

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn voorzien van Gorilla Glass 5 en zouden daarmee eigenlijk meer moeten kunnen hebben. Het glas is ontwikkeld voor vallen van 1,6 meter en dus zijn de resultaten enigszins opmerkelijk. Een mogelijke oorzaak noemt de Consumentenbond niet, maar zou kunnen liggen bij de dunne schermranden.