2min

Tags in dit artikel

,

Niet alleen Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een 4K-settopbox. Ook Amazon zou een 4K-variant maken van zijn settopbox. Er zouden twee nieuwe modellen van de Fire TV uitkomen, eentje in de vorm van een soort dongle en de ander in de vorm van een kubus.

Dat meldt de site AFTVnews vandaag op basis van informatie die het in kon zien. De site schrijft dat er twee nieuwe Fire TV-modellen uitgebracht worden, die allebei 4K HDR-video ondersteunen op 60 fps. Het gaat verder echt om aanvullingen op de Fire TV-productlijn. De twee producten dienen dus niet ter vervanging van eerdere modellen.

Fire TV dongle

De Fire TV dongle moet vooral gaan concurreren met de Google Chromecast en wordt middels een HDMI-kabel aan een televisie verbonden. Dit apparaat moet wat prijs betreft in het middensegment zitten en zal dan ook niet als opvolger voor bijvoorbeeld de Fire TV Stick dienen.

Het wordt dus het derde apparaat in de Fire TV productlijn. Volgens AFTVnews heeft de dongle een 1,5 GHz quad-core processor en 2 GB aan werkgeheugen. Naar het schijnt zit er verder 8 GB aan opslaggeheugen in. De site denkt dat Amazon tussen de 60 en 80 dollar voor het product zal vragen.

Fire TV kubus

Dan is er nog de kubus die Amazon uit wil brengen als nieuw vlaggenschip in de Fire TV-productlijn. De kubus heeft een aantal knoppen en een daarvan dient om Amazon assistent Alexa aan te roepen. Verder zijn er uiteraard volumeknoppen. Het apparaat ondersteunt ook infraroodbediening en kan dus mogelijk ook bediend worden met een reguliere afstandsbediening.

Over de specificaties van de kubus is niet echt iets bekend, maar de functionaliteit van de Fire TV en de Amazon Dot worden gecombineerd. Dit alles voor een prijs van rond de 100 dollar, denkt de site.

Foto via AFTVnews.com