Apple loopt tegen problemen aan met de productie van de iPhone X. De smartphonemaker heeft naar het schijnt aan enkele fabrikanten gevraagd om de productie van bepaalde onderdelen terug te schroeven. Mogelijk heeft dat straks gevolgen voor de beschikbaarheid van het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Dat meldt de Taiwanese nieuwswebsite DigiTimes vandaag op basis van bronnen binnen Apple. Het bedrijf schijnt van zijn fabrikanten gevraagd te hebben om ongeveer 40 procent van de oorspronkelijk geplande productiehoeveelheden te leveren. Sommige bedrijven is overigens wel gevraagd om hun productie iets hoger te houden, omdat de yield lager ligt dan verwacht.

Bij de iPhone 7 nam Apple soortgelijke stappen, toen bleek dat de productie van bepaalde onderdelen achterlag op de planning. Zo’n twee maanden later werd de productie weer op peil gebracht en begonnen de leveringen pas echt op gang te komen. De kans lijkt groot dat iets soortgelijks gebeurt met de iPhone X.

De iPhone X

Het nieuwe vlaggenschip van Apple werd op 12 september gepresenteerd. De iPhone X wordt de eerste OLED-telefoon van de fabrikant. Het toestel beschikt voer een 5,8-inch display met 2436 bij 1125 pixels. De iPhone X beschikt voer True Tone-technologie, waarmee het scherm de kleurweergave aanpast aan de omgeving. De iPhone X draait op de dor Apple ontwikkelde A11-processor en beschikt over 3 GB aan werkgeheugen. Verder zijn er twee varianten: met 64 en 246 GB aan opslaggeheugen.

De smartphone met nagenoeg geen schermranden heeft geen thuisknop. Daarom heeft het toestel dan ook geen vingerafdrukscanner, maar beschikt het over gezichtsherkenning. Apple heeft de iPhone X voorzien van een dubbele camera aan de achterkant, die beschikt over optische beeldstabilisatie. Voor de goedkoopste variant betaal je 1.159 euro, de duurdere kost 1.329 euro.