2min Devices

Qualcomm toont nummers van ‘ongelofelijke batterijduur’ Windows 10 ARM-apparaten

Qualcomm maakte enkele dagen geleden een claim dat Windows 10-apparaten met diens ARM-processorarchitectuur beschikt over batterijduur die de verwachtingen overtreffen. Nu is ook echt duidelijk geworden wat de prestaties zijn, aangezien Qualcomm nummers bekendgemaakt heeft.

Tegenover Fudzilla reageerde Cristiano Amon, EVP van Qualcomm Technologies, namelijke op de beweringen. Daarin claimt hij dat een typische setup 29 uur aan achtereenvolgende Netflix-streaming op wifi kan realiseren. Op een LTE/wifi-model zou meer dan 20 uur mogelijk zijn. Ter vergelijking is er de Surface Pro, die een batterijduur van negen tot tien uur video-playback zonder wifi realiseert.

Eerder liet Qualcomm al los dat gebruikers hun apparaat ongeveer één keer in de paar dagen moeten opladen. Fudzilla probeerde tegelijkertijd te achterhalen wanneer een Windows 10-pc met Snapdragon 835 zal verschijnen, maar het bedrijf wilde niet reageren. Er zouden spoedig aankondigingen volgen. Dat ligt enigszins in lijn met berichtgeving eerder deze week, waarin te lezen was dat de computers met Qualcomm-chip snel verschijnen.

Lancering

Oorspronkelijk communiceerde Qualcomm dat de prestaties omtrent de batterijduur de eigen verwachtingen overtroffen. De lat voor de ontwikkelaars werd naar eigen zeggen hoog gelegd, maar die is inmiddels overtroffen. Microsoft voegde daaraan toe dat het een fantastische batterijduur heeft. Gebruikers zouden daardoor gewend raken aan een apparaat dat niet opgeladen hoeft te worden.

Snapdragon 835 op Windows-apparaten werd aangekondigd tijdens de Microsoft WinHAC-conferentie eind vorig jaar. Nadien volgde een aankondiging dat we in het vierde kwartaal van dit jaar een dergelijke pc op de markt mogen verwachten. Uit het bericht van eerder deze week bleek dat er gesprekken gevoerd worden met telecomproviders, wat onderdeel is van de tweede helft van het ontwikkelproces.

Er wordt verwacht dat de levering net voor de feestdagen in december plaatsvindt. De altijd verbonden pc’s worden gemaakt in samenwerking met Asus, HP en Lenovo. Een woordvoerder van Lenovo die MSPoweruser citeert geeft aan dat het bedrijf begin 2018 met een dergelijke computer komt.