Aerohive Networks laat middels een persbericht over de introductie van AP122X weten. Deze access point zal toegevoegd worden aan het aanbod Software Defined Lan (SD-LAN)-oplossingen voor cloud beheerde toegangsnetwerken. Met dit apparaat wil Aerohive organisaties meer flexibiliteit en toegevoegde waarde bieden.

De nieuwe access point is een variant van de AP122, met een externe antenne. Zo wil het bedrijf verbeterde dekking en netwerkprestaties naar veeleisende draadloze omgevingen brengen. Het apparaat beschikt over 2×2 MIMO, dual radio 802.11ac en ondersteuning voor internet of things en location-based services dankzij ingebouwde BLE- en USB-technologie. Het apparaat weet snelheden van 1,2 Gbps te halen.

Beheer vanuit de cloud

Met de AP122X kunnen organisaties draadloze netwerken inrichten in atypische RF-omgevingen. Tevens komt de access point met een licentie voor beheer vanuit de cloud met Aerohive Connect. Deze oplossing biedt organisaties toegang tot implementatie- en beheertools die het netwerkbeheer vereenvoudigen, het mogelijk mogelijk maken om de reikwijdte van het netwerk te vergroten en te upgraden naar Aerohive Select.

Aerohive Select is een uitbreiding van Aerohive Connect die overzicht op en beheer van applicaties biedt. Dat gebeurt in combinatie met verbeterde beveiliging, tools voor probleemoplossing, verbeterde ondersteuningsdiensten en de mogelijkheid om de beheeroplossing HiveManager op locatie of in een private cloud te gebruiken.

Beschikbaarheid

De Aerohive AP122X zal vanaf december beschikbaar zijn voor een bedrag van 299 dollar. Een bedrag in euro’s wordt niet genoemd. De meegeleverde licentie voor beheer vanuit de cloud is overigens permanent. Verder geeft Aerohive in het persbericht aan dat de AP122 per direct beschikbaar is. Dit apparaat is met een simpele zoekopdracht voor minder dan 250 euro te vinden.

Eerder deze week verscheen er op Techzine overigens nog een gastcolumn van Aerohive. Hierin stelt het bedrijf dat gebruikers kampen met ‘mental gatekeeping’,  terwijl bedrijven kampen met ‘actual gatekeeping’.