2min

Tags in dit artikel

, ,

De Taiwanese smartphonemaker HTC heeft twee nieuwe modellen van de HTC U11 onthuld. Allereerst is er de U11 Life, de eerste telefoon van HTC in het Android One-programma. Daarnaast is er nog de U11+, een high-end toestel met een doorzichtige achterkant.

In dit artikel bespreken we allebei de toestellen. Belangrijk om te weten is dat de HTC U11 Life vanaf de tweede helft van november in de Nederlandse winkel ligt en in de kleuren blauw en zwart beschikbaar zal zijn. De HTC U11+ komt uit in een zwarte, maar doorzichtige versie en ligt eind december in de winkel.

HTC U11 Life – budgettelefoon

De U11 Life is het eerste toestel van HTC binnen het Android One-programma. Het gaat om een toestel dat voorzien is van stock Android, en dus geen sausje van de fabrikant zelf. De midrange telefoon zal straks 349 euro kosten en beschikt over een 5,2-inch full-HD scherm. De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 630 processor.

Gebruikers kunnen bij de U11 Life kiezen uit twee varianten: eentje met 3 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan opslaggeheugen en een met 4GB aan werk- en 64GB aan opslaggeheugen. Beide varianten beschikken over een 16MP-camera aan de achterkant en eenzelfde frontcamera.

HTC maakte nog een paar interessante keuzes voor dit apparaat met 2600 mAh-accu. Zo is er geen koptelefooningang, zodat het toestel wat dunner gemaakt kon worden. Daarnaast worden er USonic-oordopjes meegeleverd, die het geluid afstemmen op het oorkanaal van de gebruiker. Verder belooft HTC de telefoon de komende twee jaar te blijven upgraden en zullen er drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates komen.

HTC U11+ – high-end toestel

Dan is er nog de high-end U11+. Dat toestel heeft een 6-inch display met resolutie van 2880 bij 1440 pixels. In dit geval gaat het om een telefoon met beeldverhouding van 18:9, dus is het een langgerekter scherm dan we nog gewend zijn. De telefoon beschikt over Android Oreo en een Qualcomm Snapdragon 835-processor.

De U11+ heeft standaard 6 gigabyte aan werkgeheugen en 128 gigabyte aan opslagcapaciteit. Verder is er aan de achterkant een 12MP-camera en aan de voorkant een 8MP-camera. Beiden hebben grotere pixels, zodat er in donkere omstandigheden goede foto’s gemaakt moeten worden. De smartphone heeft verder nog een accucapaciteit van 3930mAh en zou volgens HTC tot 25 uur mee moeten kunnen gaan.

Interessant aan het ontwerp van deze smartphone is nog de achterkant. In Nederland komt het 799 euro kostende apparaat uit met een doorzichtige glazen achterkant, waardoor bepaalde componenten te zien zijn. Dat is een mooie en innovatieve ontwerpkeuze, waar andere fabrikanten nog niet mee gekomen zijn.