2min

OnePlus heeft vandaag bevestigd dat het deze maand nog de OnePlus 5T zal onthullen. De nieuwe telefoon wordt op 16 november gepresenteerd in New York en zal vanaf 21 november besteld kunnen worden. Dat zal ook voor Europa gelden.

OnePlus maakte de datum van het evenement vandaag bekend. Dat zal live op het internet te volgen zijn. Ook is het voor mensen die daar zin in hebben mogelijk om een toegangskaartje te kopen. Voor veertig dollar kan je de presentatie op locatie bijwonen. Tijdens de presentatie onthuld de fabrikant niet alleen het toestel, maar ook de specificaties ervan.

Specificaties OnePlus 5T

Er is nog vrij weinig informatie naar buiten gebracht over het toestel. We weten dat het een nieuw high-end Android-apparaat moet worden en dat het gericht is op de mensen die echt veel vragen van hun toestellen. Hoe dat er exact uit komt te zien is niet zeker al zijn er wel genoeg specificaties naar buiten gelekt.

De OnePlus 5T zal naar het schijnt een 6,0-inch display hebben met een schermresolutie van 2160 bij 1080 pixels. Het scherm heeft dan een verhouding van 18:9 en is vooral lang en smal. Omdat het om een nieuw high-end toestel gaat, zou het toestel ook zeer smalle schermranden krijgen, zoals de nieuwe standaard is bij de duurste telefoontoestellen van dit moment.

Ook schijnt OnePlus de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst te hebben, mede doordat die smalle schermranden er geen ruimte meer voor overlaten. De vraag is tot slot nog hoe vernieuwend het ontwerp wordt, of dat het Chinese bedrijf voortborduurt op eerder gezette standaarden, zoals het ook met de OnePlus 3 en OnePlus 3T deed.