2min Devices

Google lanceert aandelenvergelijker op bijeenkomst voor topbijdragers

Google stimuleert gebruikers om actief bij te dragen op ondersteunende fora. Voor de topbijdragers organiseert het bedrijf allerlei bijzondere dingen. Zo worden er bijeenkomsten georganiseerd, krijgen zij cadeautjes en mogen zij als eerste nieuwe producten testen. In 2017 organiseerde Google zelfs een topmeeting voor de topbijdragers in Singapore. Een van de deelnemers twitterde daar over een nieuwe feature die het mogelijk maakt om aandelen te vergelijken en koersontwikkelingen te zien. De app is klaarblijkelijk een prototype dat alleen op de mobiele telefoon te gebruiken is. Daarbij is de vergelijker niet voor iedereen beschikbaar. Onze redactie kon de vergelijker vanuit Nederland namelijk niet benaderen. Toch is er al een afbeelding die je onderaan dit bericht kunt bekijken.

Op dit moment valt er dan ook over de inhoudelijke functies nog niet veel te melden. Ook is de vraag wat het verdienmodel hierachter zal zijn. Wie echter nadenkt over de mogelijkheden die een vergelijker in combinatie met kunstmatige intelligentie en de kracht van Google kan bieden, voorziet zware tijden voor menig financieel analist. Wil je als topbijdrager ook als eerste bezig zijn met de nieuwste snufjes van Google? Wij zetten op een rij hoe je topbijdrager wordt.

Hoe wordt je topbijdrager van Google?

Google heeft drie ondersteunende fora waar gebruikers vragen kunnen stellen, tips kunnen delen en elkaar op andere manieren kunnen helpen. Dit zijn het webmaster forum, AdSense forum en AdWords forum. Om topbijdrager te worden meld je je als eerste stap op één van de fora om je te registreren. Daarna kun je meedoen aan discussies en vragen beantwoorden. Google monitort de bijdragen. Naast inhoudelijke deskundigheid let Google vooral op de regelmaat waarmee je deelneemt en de toon van de bijdragen die je plaatst. Zodra Google jouw bijdragen spot word je door de communitymanager benaderd. Je wordt dan eerst ‘upcoming star’. Wanneer deze fase ook goed doorlopen wordt, ben je een topbijdrager. Dit is te zien door een bijbehorende badge.

De status van topbijdrager biedt zoals gezegd allerlei voordelen. Overigens kan Google de status als topbijdrager afnemen en kun je ook zelf te allen tijde afstand doen van die titel.

Google aandelenvergelijker