Zyxel laat in een persbericht weten over de lancering van de XGS4600-52F. Dit is een enterprise-klasse gigabit Layer-3 fiber switch. Het bedrijf maakte deze switch om bedrijfsefficiëntie en productiviteit te verhogen in hotels, campussen of kantooromgevingen waar bandbreedte-intensieve applicaties zoals multimedia-streaming, internetbellen en videobewaking vereist zijn.

Het apparaat kent 48 poorten met gigabit-connectiviteit voor downlinks en vier poorten met 10 gigabit-connectiviteit voor uplinks. Hiermee wil de switch uitdagingen van aggregation deployment van hoge-poortaantallen aanpakken. De in totaal 52 poorten moeten tegemoet komen aan het groeiende aantal apparaten en hun bandbreedte-eisende toepassing op de werkplek.

De vier 10G SFP+-poorten zijn rechtstreeks in het apparaat ingebouwd, waardoor bedrijven moeten besparen op de kosten van extra accessoires. Zyxel omschrijft dat er essentiële functies voor kleine tot middelgrote netwerken zijn. Dat betekent een volledige set layer 2 schakelingen, zoals L2 multicast. Ook hoogwaardige Quality of Service (QoS) en standaard Layer 3-functies zoals statische, dynamische en beleid gebaseerde routing schaart Zyxel hieronder.

Enterprise-klasse

Naar eigen zeggen bevat de Layer-3 switch veelzijdige beheerinterfaces. Daaronder vallen de opdrachtregelinterface (CLI), webgebaseerde HUI en sFlow. Netwerkbeheerders kunnen dit gebruiken voor een passende optie die zowel de productiviteit als de efficiëntie verhoogt. Dankzij de afmetingen moet de XGS4600-52F eenvoudig te monteren zijn in krappe racks.

Door dubbele voeding te leveren wil de XGS 4600-52F ervoor zorgen dat, in het geval van het uitvallen van de hoofdvoeding, de back-upstroomvoorziening activeert om over te nemen. Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux, voegt nog toe door te stellen dat de opkomst van BYOD steeds meer apparaten verbinding maken met hetzelfde netwerk. Zo ontstaan uitdagingen voor bedrijven die een hoge snelheid, complexe werking en compromisloze prestatie van het netwerk willen handhaven.

De XGS4600-52F is dan ook bedoeld om de end-to-end enterprise-klasse switch-portfolio van Zyxel te complementeren, zodat mkb’ers een schaalbare, toekomstbestendige oplossing krijgen. Het is de bedoeling dat de Layer-3 fiber switch medio november beschikbaar is bij Zyxel-verkooppunten in de Benelux. Een prijs wordt in het persbericht niet genoemd, terwijl er met een eenvoudige zoekopdracht ook nog niets te vinden is.

Lees meer